Roger har lång erfarenhet av utveckling för inbyggda system och hur agila metoder kan tillämpas för att nå goda utvecklingsresultat. Han har arbetat i stora projekt som mjukvaruutvecklare och även som teamledare kombinerat med rollen som Scrum Master.
Med erfarenheter från bland annat utveckling av JAS 39 Gripen och Korvett Visby har Roger gjort resan från traditionell vattenfallsutveckling till att anamma agila utvecklingsprinciper och metoder och få det att fungera i en konservativ bransch.
Roger brinner för att, på nära håll, hjälpa team att komma igång och dra nytta av fördelarna med agil utveckling.
Albert har en passion för problemlösning av alla slag, både tekniska problem och mer mjuka problem. Vilka verktyg som används spelar mindre roll så länge som problemen kan lösas. Albert har erfarenhet från framförallt telecom där han har arbetat med att utveckla applikationer som överför data i hög takt i både embedded och cloud.
Han har varit del av alla olika faser av mjukvaruutveckling, från kravframtagning och systemering till testning och support, men trivs bäst med systemering och design. Albert har läst Datateknik på Linköpings Tekniska Högskola.
Thomas brinner för att inspirera till förändring, förbättring och utveckling. Hans största tillfredsställelse är att se resultatet av den inspirationen, oavsett om det är i form av utvecklarträning i Dojo-form, framför team-tavlan eller i ledningsrummet. Genom att ofta besöka företag och konferenser för att hålla inspirerande presentationer och workshops försöker Thomas förmedla hur man maximerar affärsnyttan genom att utnyttja modern metodik som Agile, Lean och/eller Kanban när man utvecklar produkter och system baserade på programvara.
Thomas tar ofta roller som agil coach till team och hela organisation, utbildare, projekt- och förändringsledare, arkitekt, konfigurationsledare, men även programmerare och testare.
På bloggen "Thomas on Responsive Development" försöker Thomas hinna med att skriva om sina erfarenheter.
(Thomas hette tidigare Nilsson i efternamn.)
Joakim är intresserad av tekniska och mjuka aspekter av system och mjukvaruutveckling. Han har erfarenhet av uppdrag som systemutvecklare och teamleadare. Joakim tror att det alltid finns enklare, snabbare och bättre sätt att arbeta på. Som person är Joakim positiv, hjälpsam och engagerad.
Joakim har arbetat över hela utvecklingsprocessen, bland annat med utveckling, testning, releasehantering, dokumentation och support.
När han inte hjälper kunder bli bättre, utvecklar han gärna sig själv genom att läsa om och lyssna på poddar om systemutveckling och utvecklingsmetodik. Joakim har läst Industriell Ekonomi-Internationell vid Linköpings Tekniska högskola.
Johan har under dom senaste 8 åren jobbat med ledarskap. Han har haft både anställda i Sverige och utomlands, bland annat Kina och Brasilien. Utöver det så har Johan mångårig erfarenhet av mjukvarutestning som testledare och testare inom olika brancher som t.ex Medtech, IPTV och Automotive.
Idag är han Nätverkare på Responsive. I det ingår t.ex rekrytering, marknadsföring och sälj.
Anders är en engagerad agil utvecklare och Scrum Master, som med en positiv inställning ser möjligheter i det som också kan betraktas som problem, så att arbetet blir roligare och nyfikenheten hålls vid liv. Anders har erfarenhet från konsultuppdrag åt olika kunder i både stora och små projekt, och har utvecklat programvara i Scrum-team.
I uppdragen har det ingått att programmera Java, C/C++ både inbyggt och i webblösningar för sensorer, simulering, telecom och vägtullssystem. I en del uppdrag har TDD och BDD tillämpats. Han har varit Scrum Master och utvecklare av ny funktionaliet med hela kedjan från projektdefinition till test. Anders har också drivit kompetensgrupper inom mjukvara och elekronik och deltagit i kundens team för teknisk ledning.
Anders har studerat matematik och naturvetenskap vid Uppsala Universitet men även datorteknik på Linköpings Tekniska Högskola. Han har också genomgått utbildningar för projektledare och Scrum Master.
Adrian har passion för flöden av alla dess slag, oavsett om det är ett dataflöde i ett mjukvarusystem, ett informationsflöde i en organisation, eller något annat. Han älskar att hjälpa andra att få samsyn runt de flöden man har runt sig och gemensamt hitta sätt att förbättra dem. Vare sig det behövs utbildning, facilitering av workshops och möten, coachning, praktisk problemlösning eller något annat så trivs Adrian så länge det finns en vilja att utveckla sin förståelse, skapa samsyn och förbättra.
Adrian tar ofta roller som Agil Coach eller Scrum Master, men ser inte rollens titel som något viktigt. Förståelse, samsyn och förbättring är relevant på många platser och Adrian är van vid att hjälpa personer, grupper och team även om de jobbar med saker som han själv bara har en grundläggande förståelse för.